ForumAilem
  SohbetYaz
2 Mayıs 2025 Cuma 22:38:04 | Hava bilgisi alınamadı

Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 13 - 09 - 2015, 23:23   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Avusturya Mutfağı - Tavuk Şinitsel Pane


2 parça tavuk göğüs eti
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı un
2 adet yumurta
sıvıyağ
karabiber
tuz
Tavuk göğüs etlerini ikiye bölün. Eti mutfak tahtasının üzerine yayın ve bir mutfak çekici ile dövün. Etiniz hemen hemen yarım parmak kalınlığında olsun. Böylece 4 parça şinitsel elde edersiniz. Şinitsellerin üzerine bir parça karabiber ve tuz serpin. Bir tabağa un diğer birine galeta ununu koyun. Yumurtaları geniş bir tabakta çırpın. Etleri önce una sonra yumurtaya daha sonra ise galeta ununa bulayın. Daha sonra tekrar yumurtaya bulayıp bir kere daha galeta ununa bulayın. Böylece şinitselleriniz kızarınca daha gevrek ve kıtır kıtır olur. Ayrıca et de suyunu kaybetmez.
Tavada bol sıvıyağı kızdırın ve şinitelleri kızartın. Yanında bol limonlu ve maydonozlu bir patates salatası ile servis yapın.
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
avusturya, mutfagi, sinitsel, tavuk



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık