![]() |
Maklube Yeni Nesil [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kavurma için: Kavurmalık et 1 adet soğan Köri Kekik Pul biber Karabiber Zeytinyağı 1 adet sivri biber Pilav için: 2 su bardağı su 1 su bardağı pirinç Tuz Patates Önce eti kaynatıp köpüğünü alıyoruz. (yani kanını) Sonra yağ, soğan, biber ve biraz suyla pişiriyoruz. Pişmeye yakın baharatları ilave ediyoruz. Pirinci ıslatıyoruz. O su bembeyaz olacak şekilde. Beklesin ve nişastası gitsin. Sonra tercihe bağlı sıvı yağ ya da tereyağı ile kavuruyoruz (Bir 5-10 dk kadar). Çok kavurun ki tane tane olsun :) Sonra yavaşça suyu ilave edelim. Altını kısalım. Kaynayınca tuzu da unutmayın. Sonra salatamızı yapalım ve patatesleri kızartalım. Sonra hepsi hazır olacak. Böyle servis yapın :) AFİYET OLSUN |
Forum Saati: 23:52. Zaman dilimi GMT +3 olarak ayarlanmıştır. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
NETGUC İNTERNET HİZMETLERİ