ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi

ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi (https://forumailem.com/)
-   Bitkiler Alemi (https://forumailem.com/bitkiler-alemi/)
-   -   Kuşkonmaz Bitkisinin Faydaları nelerdir ? (https://forumailem.com/bitkiler-alemi/1593-kuskonmaz-bitkisinin-faydalari-nelerdir.html)

Sare 29 - 07 - 2014 13:11

Kuşkonmaz Bitkisinin Faydaları nelerdir ?
 
Kuşkonmaz sebze olarak yenir ayrıca süs amacıyla yetiştirilebilir.Kuşkonmaz bitkisi çeşitli bitki türlerini kapsamaktadır.Gövdeleri dik, yeşil düzgün yüzlü ve yaygın dallıdır. Dallar dalcıklara ayrılmış olup, ince, yeşil renkli, 3-6 tanesi bir aradadır.



Kuşkonmaz bitkisi Folik asit, B1, B6 vitamini, manganez, potasyum, fosfor, A ve C vitamini, lif bakımından zengin bir bitkidir.Kuşkonmazda bulunan folat, kardiyovasküler sistem sağlığı için önemlidir.

Kuşkonmaz sebzesi sebzeler içerisinde en çok folik asit içermektedir.Steroids’ in 2011 Mart sayısında yayınlanan bir çalışmanın sonucuna göre kuşkonmaz kökleri bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olabilmektedir.

Kuşkonmaz Lifli yapısıyla sindirim sistemi için faydalıdır. İdrar yolu enfeksiyonlarını önleyici etkisi vardır.Almanya Sağlık Bakanlığının bitkisel preparatların hazırlanması ve ruhsatlandırılmasından sorumlu E Komisyonu kuşkonmaz rizomunun Asparagi rhizoma idrar yolları taşları için de kullanılabiliyor.


Forum Saati: 21:02. Zaman dilimi GMT +1 olarak ayarlanmıştır.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

TURKNT BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE HİZMETLERİ