SohbetYaz.Com
XP Odulleri Sistemi
XP Kazanmaya Basla!
Gunluk Giris
Her gun +50 XP
Streak Bonusu
Seri yap, bonus kazan!
Gunluk Gorevler
Gorev tamamla, XP kazan
XP Market
Unvan, rozet, boost al!
Uye ol, her gun XP kazan ve liderlik tablosuna gir!
FATagram
Hikayeler kilitli
Bu içerikler üyelere özeldir.
Kayıt ol, tüm içeriklere eriş!
Üye Ol
FA-X
Tweetler kilitli

Resimyolu SohbetYaz Loadix

Reklam Ver Netguc İnternet Hizmetleri Reklam Ver
Sevgini paylaşmak için bir neden yeterli 💗 - Yeni mesaj yok..!
Ask Mesaji Gonder
♥ Ask Mesaji Gonder
Bugun kalan mesaj hakkiniz: 0
Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol
Bizi Takip Edin

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama
Alt 23-12-25, 15:00   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Amerika, yabancı üretim drone ve ekipman ithalatını yasaklıyor


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Amerika, yabancı üretim drone’ları ve bu araçlarda kullanılan kritik bileşenleri kurumun “Covered List” adı verilen yasaklı ürünler listesine ekledi. FCC tarafından yayımlanan açıklamada çeşitli ulusal güvenlik kurumlarının, yabancı ülkelerde üretilen insansız hava araçlarının (UAS) ve bunların temel bileşenlerinin Amerika’nın ulusal güvenliği açısından “kabul edilemez bir risk” oluşturduğuna hükmettiği duyurdu.

Komisyon, drone’ların doğası gereği çift kullanımlı sistemler olduğuna dikkat çekiyor. Yani bu araçlar yalnızca ticari amaçlarla değil, aynı zamanda askeri veya paralı askerli görevlerde de kullanılabiliyor. FCC’ye göre veri iletim donanımları, haberleşme sistemleri, uçuş kontrol üniteleri, yer kontrol istasyonları, navigasyon sistemleri, piller, akıllı bataryalar ve motorlar gibi kritik parçaların yabancı menşeli olması, sürekli gözetleme, veri sızdırma ve hatta yıkıcı operasyonlara kapı aralayabilir. Kurum, bu risklerin Dünya Kupası ve Olimpiyatlar gibi büyük organizasyonlar ya da kitlesel etkinlikler sırasında daha da ciddi sonuçlar doğurabileceğini vurguluyor.

Büyük markalar karardan mutsuz

FCC Başkanı Brendan Carr, X üzerinden yaptığı açıklamada, yasağın mevcut kullanıcıları etkilemeyeceğinin altını çizdi. Halihazırda satın alınmış drone’ların kullanılmaya devam edilebileceğini ve daha önce FCC onayı almış modellerin perakende satışının süreceğini belirten Carr, yeni düzenlemenin yalnızca gelecekte piyasaya sürülecek modelleri kapsadığını söyledi.

Drone hasarı alan Çernobil tesisi için radyasyon uyarısı yapıldıFCC kararında herhangi bir üreticinin adı açıkça anılmasa da, yasaktan en çok etkilenmesi beklenen markaların başında Çin merkezli DJI geliyor. DJI, Engadget’a yaptığı açıklamada karardan duyduğu hayal kırıklığını dile getirdi. Şirket, doğrudan hedef alınmadıklarını ancak yürütme organının hangi veriler ışığında bu sonuca vardığına dair kamuoyuyla bilgi paylaşılmadığını savundu.

Amerika’nın almış olduğu bu karar, drone pazarında yerli üretimi hızlandırabilir. Ancak DJI gibi küresel markaların nasıl bir yol haritası izleyeceği ve olası istisnaların sektörü ne ölçüde etkileyeceği önümüzdeki dönemde belli olacak gibi duruyor.


Kaynak ; Milliyet

  Alıntı ile Cevapla


Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık