Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24-05-26, 07:28   #1
Çevrimiçi
aSpeNDos Konuyu Baslatan
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Amerikalıya savaş 45 milyar dolar harcattı


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Yapılan hesaplamalara göre savaş üç aylık süreçte Amerikan hane halkına ekstradan 44.8 milyar dolar ek yük getirdi. İşte yapılan araştırmanan detalyları:

? 28 Şubat’tan bu yana ortalama bir Amerikan ailesi benzine fazladan 190.47 dolar harcadı.

? Savaş öncesi Ocak ayında 2,84 dolar olan ulusal benzin ortalaması, Mayıs ayında 4,55 dolara yükseldi. Eyalet bazında fiyatlar Illinois’te 4,99 doları, California’da ise 6,13 doları buldu.

? Nakliye maliyetleri fırladı. Geçen aya kıyasla domates fiyatları %40 arttı; enflasyon son 3 yılın en hızlı yükselişini yaşadı.

? Sürücüler ucuz yakıt için Costco ve Sam’s Club gibi toptancı marketlerin akaryakıt istasyonlarına yöneldi (Sam’s Club istasyon ziyaretleri %18 arttı).

? Tasarruf amacıyla depolar tam doldurulmuyor, her seferinde ortalama 1 galon daha az yakıt alınıyor.

? Mart ayında otobüs yolculukları savaş öncesine göre 45 milyon arttı. Metro, tren ve paylaşımlı bisiklet kullanımı da yükselişte.

? Ankete katılanların %40’tan fazlası mutfak alışverişi (gıda) ve sağlık harcamalarından kısmaya başladığını, birikim yapmayı ise azalttığını belirtti.

? Savaş yüzünden yapılan toplam ek harcama ise 44.8 milyar dolar.



Kaynak ; Milliyet

  Alıntı ile Cevapla