Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26-12-25, 17:22   #1
Çevrimiçi
aSpeNDos Konuyu Baslatan
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
ABD vatandaşlarına süresiz vize yasağı! Nijer'den gerilimi artıran karar


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Nijer, ABD vatandaşlarına vize verilmesini tamamen durdurma ve ülkeye giriş yasağı getirme kararı aldı.

Nijer Haber Ajansı (ANP) tarafından duyurulan karar, iki ülke arasındaki diplomatik gerilimi yeni bir boyuta taşıdı.

SÜRESİZ VE KESİN YASAK

Ajansın diplomatik kaynaklara dayandırdığı habere göre, Nijer yönetimi tüm ABD vatandaşlarına vize verilmesini tam ve kesin olarak durdurdu ve bu kişilerin ülkeye girişine süresiz yasak getirdi.

Suriye'de canlı bomba saldırısı! Ölü ve yaralılar var

MÜTEKABİLİYET İLKESİ

Söz konusu kararın, uluslararası diplomasideki "mütekabiliyet" (karşılıklılık) ilkesine dayandığı belirtildi. Nijer'in bu hamlesi, Washington yönetiminin Nijer'i "vize almaya uygun ülkeler listesi"nden çıkarma kararına bir yanıt olarak geldi.

Ermenistan Başbakanı Paşinyan'dan Türkiye'ye açık çek! 'Büyük oynamalıyız'
Kaynak ; Milliyet

  Alıntı ile Cevapla