Tekil Mesaj gösterimi
Alt Dün, 23:23   #1
Çevrimiçi
aSpeNDos Konuyu Baslatan
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
SON DAKİKA GÜLİSTAN DOKU HABERLERİ: 7 ilde operasyon başlatıldı


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı, Gülistan Doku soruşturması kapsamında delillerin karartılması ve soruşturma sürecine müdahale edildiği gerekçesiyle 11 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkardı.

Erzurum merkezli 7 ilde 11 şüphelinin yakalanması için eş zamanlı operasyon düzenlendi. 6'ncı dalga operasyonda hakkında gözaltı kararı bulunan şüpheliler arasında emekli ve görevdeki emniyet mensuplarının da bulunduğu öğrenildi.

UMUT ALTAŞ'IN FBI'A VERDİĞİ İFADE ORTAYA ÇIKMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde, ABD'de tutuklu bulunan kilit isim Umut Altaş'ın cinayete ilişkin itirafları soruşturma dosyasına girmişti. Türkiye'ye iletilen 34 sayfalık resmi tutanakta, cinayet anında bizzat olay yerinde bulunduğunu belirten Altaş, Gülistan Doku'nun araçta öldürülme anına saniye saniye tanıklık ettiğini ve sonrasında cansız bedenin taşınmasında yer aldığını iddia etmişti.

Bakan Gürlek'ten Gülistan Doku ve Kaşif Kozinoğlu soruşturmalarıyla ilgili açıklama “MUSTAFA TÜRKAY SONEL’İN GÜLİSTAN’I ÖLDÜRDÜĞÜNE İNANIYOR MUSUN?”

FBI sorgusunun en çarpıcı bölümü, Umut Altaş’a Mustafa Türkay Sonel ile ilişkisi sorulduğunda yaşandı. Altaş, Sonel için önce “Beni kullandı” dedi. FBI görevlileri nasıl kullanıldığını sorduğunda ise Altaş, Sonel’in kendisini “Gülistan Doku’yu öldürmek ve suçu üzerine atmak” amacıyla kullanmış olabileceğini öne sürdü. Bunun üzerine FBI görevlileri doğrudan “Mustafa Türkay Sonel’in Gülistan Doku’yu öldürdüğüne inanıyor musun?” diye sordu. Altaş başını sallayarak “Evet” cevabını verdi. “Neden buna inanıyorsun?” sorusuna verdiği cevap ise soruşturmanın seyrini etkileyecek nitelikteydi: Gördüğünü söyledi.

“GÜLİSTAN ARKA KOLTUKTAYDI, SİLAHI ÇIKARIP VURDU”

Altaş’ın FBI’a anlattığı iddiaya göre olay 5 Ocak 2020 günü gerçekleşti. Altaş, Mustafa Türkay Sonel’le birlikte Gülistan Doku’nun bulunduğu bölgeye gittiklerini, Doku’yu köprü kenarında gördüklerini ve daha sonra Gülistan’ın BMW marka araca bindiğini ileri sürdü. Altaş’ın anlatımına göre Sonel sürücü koltuğunda, kendisi ön yolcu koltuğunda, Gülistan Doku ise arka koltuktaydı. Altaş, araç içerisinde Gülistan Doku’nun kendilerini “Beni rahat bırakın, neden beni takip ediyorsunuz?” şeklinde uyardığını, tartışmanın ardından çığlık atmaya başladığını iddia etti. Ardından Mustafa Türkay Sonel’in torpido gözünden siyah renkli bir tabanca çıkardığını ve Gülistan Doku’yu vurduğunu öne sürdü. Silahın üzerinde Türk bayrağı işlendiğini de söyledi. FBI görevlileri Altaş’a Gülistan’a bakıp bakmadığını sordu. Altaş “Evet” dedi. “Ölü müydü?” sorusuna da “Evet.” cevabını verdi.

Arif Ahmet Denizolgun'un ölümüne ilişkin soruşturma! Tanıktan şoke eden ifade: Beni belki de zehirlerler 'Vanlı Kara Haydar’ Mehmet Fatih Tançalan’ın eşi Çağla Öz İstanbul’da gözaltına alındı


Kaynak ; Milliyet

  Alıntı ile Cevapla